Българска състезателка по художествена гимнастика на финал в многобоя в Рио

0
186

22-годишната Владинова, която дебютира на Олимпиада, се представи отлично в квалификациите и постигна страхотен успех, след като се нареди сред десетте финалистки.
Шампионката на България завърши шеста в крайното класиране със сбор от 70.966 точки, а след нея останаха 20 гимнастички, сред които Нета Ривкин (Израел), Саломе Пажава (Грузия), Кахо Минагава (Япония), Варвара Филиу (Гърция) и други.
Владинова изигра чисто всичките си композиции. Тя излезе за първото си съчетание в Рио на обръч и след красиво изпълнение, и без допуснати грешки получи оценка от 17.666 точки. След това тя игра на топка и също показа отлична програма, за която беше оценена със 17.700 точки.
Във втората част на квалификацията българката продължи стабилната си игра и получи по 17.800 точки за съчетанията си с бухалки и лента.
Общо 26 гимнастичките участваха в квалификациите, а първите 10 от тях се класират за финала в многобоя, който е в събота.
На финала гимнастичките започват състезанието от начало.
Квалификацията спечели Маргарита Мамун (Русия) със сбор от 74.383 точки. Най-високите й оценки бяха 19.050 точки на лента и 19.000 точки на топка. Трикратната световна шампионка Яна Кудрявцева (Русия) допусна грешки в три от съчетанията си, но завърши втора със 73.998 точки. Най-чистото й изпълнение беше на бухалки, за което получи 19.000 точки. Трета е Анна Ризатдинова от Украйна със 73.932 точки.
Пред Невяна Владинова са още Мелитина Станюта (Беларус) със 72.575 точки и Йон-Джае Сон (Република Корея) със 71.956 точки.
За финала се класират също най-възрастната гимнастичка на турнира Каролина Родригес, 30-годишна, Марина Дурунда (Азербайджан), Катарина Халкина (Беларус) и Ксения Мустафаева (Франция).
Турнирът по художествена гимнастика в съботния ден започва в 16.00 часа българско време с квалификациите при ансамблите, където ще участва България.
Невяна Владинова изигра и второто си съчетание.

Юлиан Иванов /dir.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments