БАНСКИТЕ МЕХАНИ ВЕЧЕ СЪС СВОЯ ЗАПАЗЕНА МАРКА УНИКАЛНО БАНСКО.”

0
218

Тази година банските механджии сбъднаха отдавнашната си мечта да създадат обединение в което да членуват всички механи,притежавани и стопанисвани от банскалии. В рамките на Съюза на туристическия бизнес Банско, на който всички са членове ,те създадоха свое сдружение на банските механджии.То има 14 членове,”Банско хан”,”Барякова механа”,”Валевицата”,”Воденицата”,”Везюва къща”,”Дедо Йонката”,”Дедо Пене”,”Дедо Тасе”,”Касапинова механ”,”Ловна среща”,”МАцурев хан”,”Метоха”,”Молерите”,”Ореха”.Амбицирани да се утвърдят като носители на кулинарната традиция и да дадат своя принос в развитието на Банско като предпочитана туристическа дестинация.
Банските механджии имат вече запазена марка и знак „Уникално Банско”,което всеки от тях притежава и освен да го защитават, тяхната амбиция е и да си помагат и работят за утвърждаване на единни стандарти на храненето в техните заведения. Те нямат усещането ,че обединението ще ги унифицира и направи еднакви ,а ще даде възможност на всеки да един да покаже банската капама или което и да е банско ястие през традицията в собствените им семейства.Всяка механа ще носи духът на Уникално Банско ,но ще показва и нещо различно,което ще допринася цвят в богатата палитра на банската кухня.
Логото на „Уникално Банско” и списъкът с всички негови членове ще стои на видно място във всяка от 14 механи.Така всеки посетител ще разбира ,освен че тази механа е носител на марката и кои са останалите заведения в които бански семейства предлагат традиционна вкусотия за града. Те не гледат на свойте колеги като на конкуренция ,а като на партньори с който могат и трябва да постигнат повече.
Тяхната заедност от тук нататък ще намира проява във всички туристически мероприятия и борси. Членовете на сдружението имат амбициозна програма за участие в мероприятия на общината и такива организирани от самите тях.
В кратката си обединена дейност механджиите доказаха,че могат и с удоволствие работят заедно,че техните интереси и планове са еднакви и тяхната мечта е една, когато хората си тръгнат от заведението им да поискат да се върнат отново и да изпитат същата наслада от прекарването си там.

Информацията е предоставена с любезното и изключително съдействие на партньори от туристическият бранш в Банско

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments