Общински съвет Банско взе решение за управление на общинските горски фондове от Югозападното държавно предприятие

0
212

На своето редовно заседание Общински съвет Банско взе решение за прехвърляне на управлението на общинските горски фондове на Югозападното държавно предприятие – гр. Благоевград.
С решението си съветниците целят оптимизиране на охраната и разпореждането с горските масиви и добиваната от тях дървесина. Съветниците одобриха мостово финансиране за реализацията на Втора фаза на проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско с изграждане на ПСОВ”. Кредитната линия ще позволи навременно обслужване на извършваните дейности по мащабния инфраструктурен проект.
Финансиране на терапевтична конна езда за децата и лицата от Дневен център „Здравец” – гр. Банско бе гласувано. С предвидените средства потребителите с увреждания ще имат възможност да проведат петмесечен курс, с който ще се подпомогне лечението им и подобрят двигателните функции.
Местният парламент одобри присъединяването на община Банско към предложението на Инициативен комитет – гр. Благоевград за провъзгласяването на Неофит Рилски за светец. Неофит Рилски е родом от Банско, последовател е на Паисий Хилендарски. Неговото свято дело на книжовник го нарежда сред светлите имена на българските будители. Той е автор на първата „Българска граматика” и редица учебници и ръководства.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments