Преподавателката от Разлог Елена Тумбева с престижна квалификация от Национална програма от ЦЕРН в Швейцария

0
205

Елена Тумбева, която е преподавател по химия и ООС в СОУ “Братя Каназиреви“, град Разлог участва в Националната програма за квалификация на учители, преподаващи учебния предмет химия и опазване на околната среда, която се проведе в ЦЕРН, Женева, Швейцария.
„Участието ми в този квалификационен курс е невероятен шанс, макар и за кратко, да се докосна до голямата наука, научните експерименти и изследвания“-казва г-жа Тумбева. Преподавателката е сигурна, че нещата, които е видяла и е научила от престоя си в ЦЕРН, ще бъдат изключително полезни при предаването им на своите ученици и биха ги мотивирали за по-задълбочена подготовка по природни науки и амбицира за реализация в областта на голямата наука. „Като учител по експериментална наука, големият, научният експеримент за мен представлява изключителен интерес и респект към хората, които го осъществяват“-споделя още г-жа Тумбева.
ЦЕРН е световен научен център. Създаден е след Втората световна война с цел да обедини усилията на европейските държави за изследвания за мирни цели в областта на физиката. Днес ЦЕРН е Европейска организация за изследвания в областта на физика на елементарните частици, най-големият комплекс от ускорители в света. България става официална страна член на CERN на 11 юни 1999г. Учените в ЦЕРН търсят отговори на фундаментални въпроси за Вселената, разширяват предела на технологиите. В организацията за ядрени изследвания се подготвят утрешните учени и обединяват нациите чрез науката.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments