ДЖАЗ ФЕСТ БАНСКО 2016 – СТИЛЕН И ОРИГИНАЛЕН

0
482

Най-стилният и силен летен фестивал започна в Банско. Снощи официално бе открито 19-ото издание на Банско Джаз Фест 2016 от кмета на града Георги Икономов и неговия създател и организатор д-р Емил Илиев.

„Банско Джаз Фест извървя дълъг и труден път. Но той се утвърди през годините като един от най-стилните и популярни летни музикални фестивали в страната. Приветствам своите съграждани и гости на града и им пожелавам прекрасни мигове с красивата музика, красивата планина и гостоприемните банскалии“,поздрави присъстващите Икономов.
Програмата на фестивала започна с изпълнението на вечната Йорданка Христова и Биг бенда на Благоевград. „Тази вечер ще ви направя курс по подмладяване с песни от миналия век“, каза с усмивка примата и разчувства публиката с някои от любимите си рефрени. Специално за да поздрави колегите си от Китай, които за първи път тази година гостуват на джаз фестивала в Банско, Христова изпълни и една китайска народна песен в джаз аранжимент.
Сред изпълнителите, които тази година ще пеят в Банско, са триото „Сайръс Честнът“, италианската певица Нада, музиканти от Куба, Австрия, Германия, Полша, Китай, Япония, балканските страни и много други. Голямата звеюда тази година – британската соул певица Джос Стоун ще закрие форума на 13-и август.
Стоун изгря на международната сцена още като тинейджър с мултиплатинения си албум The Soul Sessions, с който бе номинирана за наградите Mercury и „Грами“. Характерният й глас и имиджът й тогава й донесоха сравнения с Джанис Джоплин. Певицата има 7 албума, последният от които, Water for Your Soul, е от 2015 г.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments