Илиана Монева от Разлог-една българка, чийто живот е родният фолклор и народните танци

0
273

Красива, млада и прекрасна-Илиана Монева е една истинска гордост за жителите на град Разлог. Едва 17 годишна, тя е една от младите надежди на Националното училище за танцово изкуство в София. Талант, изгряващ на небосклона на българската фолклорна сцена, чийто залог за голям танцьор е огромен. Зад гърба си вече има сценични изяви в зала 1 на НДК, Музикалния театър, Националната опера и балет и др. Заедно с танцьорите от Националното училище за танцово изкуство имат участия в различни телевизионни продукции и много градове из цяла България. Най-важното от учебните занятия в училището, обаче, остава изграждането на правилните качества у младежите като танцьори.
Илиана Монева е родена на 29.11.1998 г. в Разлог.

С народни танци чисто любителски се занимава от 4-годишна възраст, когато започва да участва в Новогодишния кукерски карнавал „Старчевата“, както и в други събития и мероприятия в Разлог. Като всяко дете е мечтаела за най-различни професии като водолаз, алпинист, археолог. Но, когато е в 4-ти клас, от свои близки разбира за съществуването на Националното училище за танцово изкуство и единствената й мечта става да бъде приета там и да се занимава с народни танци. Както и става. В момента тя е в 11 клас, специалност „Български народни танци“. „Спомням си уплашеното си лице в 8 клас, когато ме приеха.

Но ето че времето мина неусетно и другата година завършвам“-споделя Илиана. „Най-важно от всичко за мен е семейството! Подкрепят ме и още им се чудя как пуснаха едно малко момиченце в големия град. Те ми показаха какво е да постигаш мечтите си и никога да не се отказваш.“-казва още талантливото момиче.
Любими занимания на Илиана са планинският туризъм, посещение на театрални постановки и най-вече…танци.

Любовта към родния край също е заела голяма част от сърцето й. „И на стотици километри от Разлог, където и да съм, с нетърпение чакам моментите, когато се прибирам вкъщи, да съзра планинските върхове, които съм гледала още от малка-те са там и ме чакат“.
Пожелава си един ден светът да стане по-спокойно място за живеене, без огромната злоба и завист. Хората трябва да виждат положителните качества в другия човек и да се радват на неговия успех, споделя младата танцьорка. В бъдеще възнамерява професионално да продължи с народните танци. Те са нещото, което изпълва сърцето й, а в момента вниманието й е насочено изцяло към наближаващия концерт на Националното училище за танцово изкуство, който ще се проведе на 1 юни в зала 1 на НДК.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments