понеделник, 30 ноември 2020

Община Сатовча с готова организация, подготвена техника, ресурс и материали за посрещане на зимния сезон

Автор
Петък, 20 Ноември 2020 09:52

Във връзка с предстоящия есенно - зимен сезон ръководството на община Сатовча извърши необходимите действия по подготовка за зимното поддържане на пътищата на територията на общината, включващи мероприятия по снегопочистване и опесъчаване на третокласните и общински пътища в общината.
Изготвен е и утвърден от кмета на общината План за подготовка и дейности при зимни условия в община Сатовча за периода месец ноември 2020 – месец март 2021 година. С нарочна заповед на Кмета на общината са определени районите и пътните отсечки, които ще се снегопочистват и опесъчават.
В изпълнение на заповедта кметовете по населени места носят отговорност за състоянието на пътищата, както и се задължават да дават информация за пътната обстановката на дежурния по Общински съвет за отбрана на тел. 07541 2066, село Сатовча. Цялостната организация, отговорност и контрол за изпълнение на заповедта са възложени на Илхан Карагьозов - директор дирекция при Общинска администрация.
Определени са лицата, които ще извършват снегопочистването и лицата, които ще опесъчават и депата за складиране на пясък и сол, както и лицата ангажирани с товаренето на материалите за опесъчаването. Съгласно изискванията на Закона за пътищата и Плана за подготовка и дейности при зимни условия в община Сатовча приоритетно ще бъдат почиствани пътищата водещи до подстанции.
Предвидени са 11 снегорина за община Сатовча и 6 автомобила за опесъчаване, както и 3 багера за товарене на необходимите материали за поддръжката на пътищата.
18 души са ангажирани с дейности по опесъчаване на пътните отсечки, а при необходимост ще бъдат наети допълнително машини и работна ръка. Създадена е необходимата организация, за да се създадат нормални условия за работа и за придвижване на жителите и гостите на общината. Утвърден е и План за подготовка и дейности при зимни условия от ноември до март догодина.

Готови са и депата за складиране на пясък и сол. Приоритетно при паднал сняг ще бъдат почиствани пътищата до подстанции, трафопостове, учебни заведения, пречиствателни станции, предприятия, места за оказване на медицинска помощ.
След това ще се чистят от снега главните и оживените улици в населените места. На банкетите на всички стръмни участъци са поставени купчини с пясък. Собствениците на фирми, търговски обекти и жилищни сгради са длъжни да почистват тротоарите и пешеходните пътеки в района около тях.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.