вторник, 31 март 2020

Кметът на Сатовча д-р Арбен Мименов издаде важна заповед за изпълнение мерките на Националния кризисен щаб

Автор
Понеделник, 23 Март 2020 10:10

В Сатовча кметът на общината д-р Арбен Мименов издаде заповед по повод струпването пред магазини, кафенета и неспазване на социалната дистанция, както и с актуализираните препоръки на Националния кризисен щаб забрани предлагането на кафе и бира в магазини за хранителни стоки на територията на община Сатовча.

Забранява се и продажбата на хранителни стоки и стоки за бита, чрез подвижен бус - пазар, коли и други видове МПС на територията на общината. Продажбата на стоки да се извършва само в търговски обекти, където е извършена задължителна дезинфекция, гласи заповедта.

Д-р Арбен Мименов създаде и специална комисия, която да извършва ежедневни и съвместни проверки от органите на местната власт - МВР, РЗИ, като проверките да обхванат търговски обекти, и места, където обичайно се събират множество хора.

При констатирани нарушения ще бъде уведомявана Районна прокуратура Гоце Делчев. Всеки ден в 14.00ч комисията ще обобщава резултатите от проверката в доклад до прокуратурата, като ще бъдат упоменавани проверените обекти и лица, направените констатации и при нужда предприетите мерки за отстраняването на нарушенията.
Контрол по изпълнение на заповедта д-р Мименов възлага на МВР, РЗИ, и Димитър Неделчев - служител на община Сатовча.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.