сряда, 12 август 2020

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов в Разлог: "Ние сме подготвени, системата е готова. Да бъдем отговорни, стриктни и разумни!"

Автор
Петък, 31 Юли 2020 20:08

54515362 10218686209210462 3696724973537198080 nМинистърът на здравеопазването Костадин Ангелов посети община Разлог, където се срещна с кмета на общината инж.Красимир Герчев, директорът на МБАЛ д-р Велев, народния представител д-р Емил Тончев и председателя на местния парламент д-р Копанарова. На срещата присъства и областния управител Бисер Михайлов, който е председател на Областния кризисен щаб. След проведените разговори министър Ангелов съобщи:
 
"Ситуацията в Благоевградска област изглежда контролирана. В момента в болницата в Разлог има настанени 15 с клинична картина и с положителни и доказани проби за коронавирус, и с 17 със клинични и образни данни съмнителни за коронавирусна пневмония. За тях се чакат резултати. Настанени са на територията на бившето инфекциозно и вътрешно отделение.
Вътрешно отделение е разделено на две зони: Чиста зона и мръсна зона – където са пациентите с коронавирус, тъй като от вчера има пациенти с доказан коронавирус в чистата зона, тя е в 24 часа карантина, която изтича утре, и от 12.00 на първи август събота, капацитета, който ще има болницата  ще бъде общо 43 легла, тоест ще има още 10-11 легла за пациенти, които имат нужда от лечение от коронавирус.

Министър Ангелов призова празнуващите Курбан Байрам да бъдат отговорни и внимателни, особено при поздрави и по-близък контакти, прегръдки, и др. "Трябва да бъдем разумни и пазим нас самите, възрастните, и да се съобразяваме, за да се справим и контролираме ситуацията", подчерта още той.
По отношение на евентуалната възможност за връщане на някои ограничителни мерки, министър Ангелов каза:

"Не можем да спрем целия живот - социален, иконоческа сфера, туристически бранш. Всички мерки , които вземаме са насочени към осъществяване на ефективен контрол върху заболяването. За да вземем ограничителни мерки, трябва цифрите да растат, и ние да не можем да се справим със заболяването. Към настоящия момент нещата изглеждат контролирани по отношение на бройките на национално ниво, бройките заболели на 100 000 души от населението, както и по отношение наличието на свободни легла,оборудването със лични предпазни средства и консумативи, наличие на дезинфектанти. Ние сме подготвени, системата е готова", каза още министър Ангелов.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.