вторник, 11 август 2020

Разлог домакин на научна конференция на тема: "Градът, хората и природата - история и нови възможности“. Събитието ще се проведе на 25-26 септември 2020 г

Автор
Сряда, 29 Юли 2020 13:32

През есента на тази година предстои интересно събитие, което има за цел да покаже създаването и развитието на туристистиески дейности в Разлог с участие на различен кръг хора в обществените грижи за опазване на природата и др.  
Scan3 800x459Във връзка със 105 години организирано туристическо движение в гр. Разлог ще се проведе научна конференция на тема: ,,Градът, хората и природата - история и нови възможности“ на 25-26 септември 2020 г.

 

Организатори на събитието са Община Разлог, Катедра ,,История“ към Правно-исторически факултет в ЮЗУ ,,Неофит Рилски“ – Благоевград, Исторически музей – гр. Разлог и Туристическо дружество ,,Пирин“ – Разлог.
Идеята на конференцията е да покаже развитието на туризма в Разлог, първите опити и форми на обществените грижи за опазване на природата. Целта е да се събере информация за гражданските инициативи по строежа на хижи и заслони в планината и поява на организирано туристическо движение. Важна цел също е да се проследи появата на първите законодателни инициативи и мерки за защита на природата в условията на развитието на туризма и взаимодействието на екологични, стопански и културни процеси в модерната епоха.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.