вторник, 11 август 2020

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев даде начало на Международното колоездачно състезание "По пътя на римляните 2020"

Автор
Събота, 25 Юли 2020 16:20

Днес бе даден старт на едно от най-значимите спортни събития в България. За трета поредна година хотелски комплекс от село Баня община Разлог, фирма за колоездачно оборудване с безусловното съдействие на Красимир Герчев кмет на Община Разлог и Иван Кадев - кмет на Община Банско провеждат международното колоездачно състезание „По пътя на римляните 2020“.

Състезателните обиколки ще се състоят този уикенд, в два последователни дни – днес и утре 26.07.2020г. Разлог посрещна национални и регионални професионални отбори от над 13 националности – България, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Италия, Швейцария, Словакия, Франция, Великобритания. Въпреки ограничителните мерки и трудностите в организиране на трансфери поради епидемиологичната обстановка в страната ни, в състезанието ще успеят да участват и отбори от Украйна и Казахстан. Участниците стартираха надпреварата в китното село Баня, в 15:00 ч, а в 15:10ч. бе даден официалният старт в Разлог от кметът Красимир Герчев, който за поредна година засвидетелства готовността си да подкрепя спорта в България.

По време на първия етап от състезанието (4 обиколки с обща дължина над 120 км) на центъра в Разлог местни детски клубни отбори демонстрират своите способности по футбол, волейбол, таекуондо. В няколко възрастови категории се провежда и детско колоездачно състезание. Празничният ден ще завърши в 19:00 с награждаване както на най-малките, така и на най-добрите при професионалистите.
Въпреки извънредното положение преди месеци и въпреки трудностите, причинени от настоящата извънредна обстановка в България, реализирането на този голям състезателен форум е доказателство, че с общи усилия и с подкрепа от партньори и хотелиери в района, един от най-красивите райони на България за трета поредна година ще бъде домакин на толкова значимо спортно събитие. Амбицията на организаторите е да превърнат международното колоездачно състезание в ежегоден летен празник за жителите и гостите на Разлог, Баня и Банско.
20200725 151813Клип

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.