четвъртък, 9 юли 2020

ГОРДОСТ ЗА РАЗЛОГ : ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-ГР . РАЗЛОГ С ТРИ СПЕЧЕЛЕНИ ПРОЕКТА

Автор
Сряда, 03 Юни 2020 12:37

Исторически музей- гр. Разлог за пореден път доказа своята активност. Разработени са проекти, с които музеят кандидатства за целево финансиране, от Министерството на културата, екипът на музея спечели чрез конкурси три проекта. Два от тях са в областта на „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“.
Спечелените проекти са : „Дооборудване на фондохранилища в Исторически музей – Разлог“, „Да творим в музея“ , както и „Известия на Исторически музей- Разлог т.1“

„Гордея се с постиженията и успеха, който жънем. Виждам, че посоката, в която вървим, е вярна. Тези награди показват още веднъж усилията, които Община Разлог полага, заедно с Исторически музей – Разлог, да превърнем Разлог в един притегателен културен център, уникална възможност да популяризираме неговото богато културно- исторически наследство.
Целта на ръководството е да превърнем музея в още по-привлекателна и достъпна институция, да провокира желание у посетителя за повторна среща.

Не случайно,Община Разлог ще реновира и Патокова къща”
сподели кметът на Община Разлог – инж. Красимир Герчев

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.