четвъртък, 9 юли 2020

Детските градини в Разлог отново отвориха врати

Автор
Вторник, 02 Юни 2020 08:50

Възобновен бе приемът на деца в детските градини в Разлог. Създадена е стриктна организация и спазване на съответните мерки. Приемащите децата медицински персонал в яслените групи и учители в детските градини бяха с предпазни шлемове и ръкавици. 40 % от 730 деца , по предварителна заявка на родителите днес постъпиха в детските заведения. Детска градина2Помещенията за игри, занимания и хранене са дезинфекцирани, както и площадките на двора. На входа на всяко дете бе премерена температурата със специални дистанционни термометри, които община Разлог закупи. 

Родителите останаха извън сградата на детското заведение, а на входа бе подписана декларация, че детето постъпва здраво в детската градина, без симптоми на заболяване.

Самите родители споделиха, че са доволни от взетите мерки, както и че се чувстват по-спокойни, когато децата им са в детската градина, отколкото на площадката, защото в градината са взети всички мерки, направен е филтър и дезинфекция, докато на детската площадка липсва яснота – болни ли са децата там, както и родителите, а и няма възможност за подобна стриктна хигиена. В детските градини в Разлог 4 пъти дневно ще се извършва дезинфекция на помещенията и няма да се допуска внасяне на предмети от страна на родителите / салфетки, плюшени играчки и др./

Кметът на Община Разлог - инж. Красимир Герчев посети някои от градините, за да провери каква е създадената организация за работа на екипите на детски градини и условията на опасност от инфекция.

„Приятно съм изненадан от децата. Срещнах едни щастливи и развълнувани деца, нетърпеливи отново да играят и контактуват с приятелите си. Оказа се, че те знаят защо трябва да се спазват и по- особени правила, като например, че не могат да играят с плюшени играчки и че ползваните играчки трябва да се почистват няколко пъти на ден” - сподели кметът.

Пособията за игра на деца в детските градини ще бъдат измивани със сапун и вода поне два пъти дневно, пейките и уредите за игра на двора ще бъдат дезинфекцирани два пъти на ден.
Обособената за всяка група площадка за игра на двора ще бъде ползвана само от съответната група.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.