събота, 16 януари 2021

В Международния ден на музеите - със заслужено слово на възхвала и аплаузи за директорът на Исторически музей гр. Разлог Христина Манова

Автор
Понеделник, 18 Май 2020 16:35

Днес отбелязваме денят на музеите. Повод да изкажем искрени думи на благодарност към директорът на Исторически музей гр. Разлог г-жа Христина Манова и уредникът Илия Тантилов.
С дръзновение, много посветеност, доказан професионализъм и истинска отдаденост директорът на Историческия музей в Разлог г-жа Манова  превърна музея не само в дом на богатото историческо, културно и духовно минало на Разлог, но и в жив паметник на бележитата местна История.

През последните години се превърна в емблематично за местната култура, бит и история място. Ежемесечно се организират интересни изложби, събития посветени на занаяти и традиции, музеят е много често посещаван от деца и ученици от Разлог и много гостуващи групи и туристи от цялата страна и чужбина.
Залите на музея и дворът му се превъплатиха в сцена на исторически възстановки, но и събития посветени на местния колорит, уменията на хората, както и представяне на обредни облела, носии и др. Гости от цялата страна и чужбина с огромен интерес посещават домът на историята на Разлог - Историческия музей и остават очаровани и удовлетворени от изключително интересния разказ, представяне на историята и миналото на този край.

С посветеност в работата, диалогичност и комуникативност екипът на Исторически музей гр. Разлог
буквално отвори вратите на музея. С много идеи, отлично отношение и професионална визия г-жа Манова извоюва специално място в културната и историческа карта на България на Исторически музей гр. Разлог. 
Поздравления! Бъдете здрави, все така с дух и много отдаденост да пазите и развивате духовността на една от забележителните културни институции на Разлог
 
 

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2021 Pirin Info. All Rights Reserved.