четвъртък, 4 юни 2020

ОБСЪЖДАТ СЕ СТЪПКИТЕ ЗА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА НАРОДНИТЕ ЧИТАЛИЩА СЛЕД ОТМЯНАТА НА ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В СТРАНАТА

Автор
Петък, 15 Май 2020 12:32

В Министерството на културата се състоя работна видеосреща, на която се обсъдиха стъпките за възобновяване дейността на народните читалища след отмяната на извънредното положение в страната във връзка с разпространението на COVID-19.

В срещата взеха участие министърът на културата Боил Банов, Амелия Гешева, зам.-министър, Венцислав Велев, съветник на министъра, Силва Хачерян, началник на отдел „Регионални дейности“ в МК и Николай Дойнов, председател на Съюза на народните читалища.

Министерството на културата, съвместно със Съюза на народните читалища, работи по изготвяне на насоки за работа в съответствие с новите заповеди на министъра на здравеопазването. Целта е, спазвайки всички законови и епидемиологични изисквания, да се даде възможност на читалищата по най-бързия начин да възобновят своята дейност.

В понеделник, 18 май, Националният съвет по читалищно дело се събира, за да утвърди окончателно предприетите насоки и мерки и да ги доведе до знанието на всички свои структури в страната.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.