четвъртък, 9 юли 2020

Продължава съвместна акция на полиция и прокуратура на територията на РУ на МВР Разлог

Автор
Четвъртък, 05 Март 2020 11:27

Продължава съвместната акция на полиция и прокуратура, която се провежда на територията на РУ на МВР - Разлог. На входно-изходните артерии на града и населените места - село Баня, и др. има патрули на органите на реда, които извършват проверки на автомобили, документи за самоличност и др. Акцията е за противодействие на битовата престъпност, незаконната миграция, продажба на акцизни стоки, наркотици, противозаконно отнети МПС и др. Проверяват се и граждани, за наличие на лични документи и др. В проверките участва и специализирана криминална лаборатория. Повече информация за броя на проверени автомобили, адреси, лица и др. ще бъде предоставена по-късно днес.

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на административните ръководители на районните, окръжни прокуратури и СГП извършването на системни проверки в цялата страна, съвместно с органите на МВР, свързани с производството, държането и разпространението на наркотични вещества и на техните аналози.

Проверките приоритетно ще бъдат извършвани в районите на училища и университети, нощни заведения, заведения за обществено хранене и др. Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебните производства в резултат на извършените проверки.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е разпоредено създаването на организация за осъществяването на ефективен контрол по изпълнението на заповедта, както и изготвянето на обобщени доклади за извършените действия.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.