петък, 10 юли 2020

На сватба в Разлог! Сребърни и златни юбиляри празнуват заедно - кумува кметът на Разлог инж.Герчев и съпругата му Ирина

Автор
Петък, 15 Ноември 2019 09:13

Прекрасно събитие организирано от Обреден дом Разлог събира на тържество сребърни и златни юбиляри от общината. Двойките живели съответно 25 и 50 години заедно, ще подновят брачните си клетви и получат брачно свидетелство с печата на община Разлог на събитие, което се превърна в една от емблемите в традицииите на Разлог. Тази година 16- ти ноември е датата на събитието. 
сватби 22

Традицията община Разлог да събира на празненство честващите сребърни и златни сватби датира от 1985г. още от създаването на обредния дом, и през годините събитието стана повод много двойки, които са сключили брак в Разлог преди четвърт, или половин век, но не живеят в момента в родния град, да се завръщат специално, за да участват.
Събитието е специален повод за празник, и както се казва на сватба, като на сватба - трябва и кум. По този повод 
 кумова пита, бонбони и ракия, украсена с червен конец и здравец,  юбилярите поканиха кмета на Община Разлог да стане техен кум. Те спазиха традицията, която датира от векове, в четвъртък преди сватбата да се покани кума, преди слънцето да е залязло. Инж. Красимир Герчев и съпругата му Ирина ще кумуват на 125 златни и сребърни двойки от цялата община. Събитието ще се проведе в ресторант „Мурата“ от 19:00 часа. По традиция златните юбиляри ще предадат пита хляб и огън, като символ на любовта и семейното огнище на сребърните двойки. Всички празнуващи юбиляри ще подновят брачните си клетви и ще се подпишат в летописната книга на златните и сребърни сватби.
сватби 33

"А какво по-хубаво от това, да да почетеш истинското семейство живели заедно 50 г. 25г. Освен това има и много послание и е много възпитателно за децата, които виждат, как родители и баби и дядовци споделят дълги години живота си в добро и зло, в болест и в здраве, и винаги се подкрепят и остават заедно въпреки всички житейски бури, и се превръщат в стожерът на един дом", казаха сем. Павлови, празнуващи златна сватба и сребърните юбилярки Даниела Панева и Ваня Димитрушева.
сватби 44

Тази година общо за общината са 125 юбилярите, които ще си  кажат отново "ГОРЧИВО" в името на семейството, в името на дома и любовта.

Датата е 16.11 и на организираното от община Разлог мило тържество освен, че ще си припомнят някои от най-свидните спомени и мигове от съвместният си живот, ще се подпишат в Летописна книга, ще получат брачни свидетелства подаръци, и най-вече много емоция, вълнения, радостни и забавни моменти.

 

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.