сряда, 29 януари 2020

С талант и мерак ТС "Рилска самодива", ЖФГ "Детелина" и МФГ "Русалии" от Бачево покориха международния фестивал "Малешево пее и танцува-Микрево 2019г.

Автор
Понеделник, 07 Октомври 2019 10:38

За да танцуваш така сякаш сцената се превръща в развълнувано море се изисква не само умение и талант, но и голям мерак. Сърцето ти трябва да играе, душата да пее и всички, които те гледат и слушат да станат част от магията на народните танци, песни и фолклор.
А те го могат, и го правят. Пеят, танцуват и завладяват сърцата на публиката и покоряват сцената. 
бачево

ТС " Рилска самодива" към НЧ Самообразование 1928г.с. Бачево отново показаха, че меракът и уменията са това, което ги прави така уникални. И заслужено бяха отличени с призовото второ място 2 място на международния фестивал  "Малешево пее и танцува-Микрево 2019г."!
Достойно представяне и изпълнение, което впечатли и жури и публика, и показа, колко сърцати хора са играолците от ТС "Рилска самодива".
корица бачевоИ защото меракът е движещата сила на хората, които с песен и танц правят света по-хубав и песенен бе връчено и едно много специално отличие  - 
 1 награда за цялостно представяне на Народно читалище Самообразование 1928.
В  международния фестивал "Малешево пее и танцува-Микрево 2019г." участваха и МФГ Русалии и женска фолклорна група "Детелини", които също с мерак и завиден талант покориха сцената и показаха не само достойно представяне, но и завладяващи умения. 
детелинаРусалии

Те пишат история. Мераклиите танцьори от ТС "Рилска самодива", които показаха, че танцът е начин на живот, и цялото живо богатство от певци и изпълнители от НЧ "Самообразование 1928" в село Бачево от МФГ Русалии и женска фолклорна група "Детелини"! 

Сърцати мераклии с душа истински посланици на българския фолколор!

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.