събота, 16 ноември 2019

20-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ ОТПРАЗНУВА ДНЕВЕН ЦЕНТЪР „БЛЯН“, ГР. РАЗЛОГ

Автор
Събота, 15 Юни 2019 12:39

20 години труд, уважение, любов и всеотдайна работа. За 20 години персоналът на дневния център и потребителите на Дневен център „Блян“ успяха да станат приятели, да бъдат едно цяло, да бъдат едно здраво семейство. Въпреки различната си съдба, хората с увреждания могат да мечтаят, да обичат, да спортуват и да се влюбват. Вече 20 години Дневен център „Блян“ е таланти, усмивки, големи сърца.
По повод юбилея в читалището в Разлог се проведе благотворителен концерт, на който бяха изложени изделия, изработени от лица с увреждания и специалисти от Сдружение "ШАНС", с помощта на доброволци от Сдружение „МИС“, гр. Разлог. В концерта взеха участие ДТГ, с ръководител Мария Калоянова, Детски балет, с ръководител Гергана Лазарова, ДТС „Разложанче“, с ръководител Данаил Атанасов, ФГ„Разложки мераци“, с ръководител Благой Юруков и Шоуто „Като две капки вода“, в което момичета и момчета от СУ „Братя и Иван Каназиреви“ и Дневен център „БЛЯН“ пресъздадоха своите любими образи-музиканти, певци и др. Доброволците от Сдружение „МИС“, гр. Разлог пренесоха публиката в различни страни на света чрез емоцията на танца. Сдружението поднесе на потребителите на социалните заведения и торта, като част от подаръците за юбилея.
„Горд съм, че в Разлог се предлага подобна услуга изключително качествено и професионално и е незаменима помощ на хората с увреждания. Община Разлог и занапред ще помага за перфектната дейност на центъра и предлагането на услугата“-каза кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.
Приветствие и кратка история на 20-годишната работа на центъра отправи и г-жа Лидия Панкова-председател на Сдружение „Шанс“.
Гости на събитието бяха д-р Емил Тончев-народен представител от 44-то Народно събрание, д-р Мария Копанарова-председател на ОбС-Разлог, инж. Венцислав Гърменов – зам.-кмет по социалните дейности, кметове на населени места от община Разлог, Борислав Стамболийски - член на Управителния съвет на „Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения “, г-жа Виктория Харалампиева – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” гр.Благоевград, г-н Герасим Богдански, приятели на центъра, жители и гости на града.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2019 Pirin Info. All Rights Reserved.