сряда, 3 юни 2020

ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И КАНДИДАТИТЕ НА ГЕРБ-СДС ЗА ЕВРОДЕПУТАТИ АНДРЕЙ НОВАКОВ И АСИН АДЕМОВ ПОСЕТИХА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СЕЛСКО СТОПАНСТВО В РАЗЛОГ

Автор
Понеделник, 13 Май 2019 12:50

Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог е обновена със средства по Оперативна програма "Региони в растеж“.

Топло бяха посрещнати Цветан Цветанов и кандидатите от листата на ГЕРБ за евродепутати Андрей Новаков и Асин Адемов на територията на модернизираното с европейски средства Разложко училище.

"Виждаме какво е постигнато в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство чрез 1.3 млн.лв., осигурени по Оперативна програма "Региони в растеж". По програмата през последните две години бяха осигурени 700 млн. лв. за обновяването на 500 училища и детски градини", сподели Цветан Цветанов.
60331316 2296350583719263 872277118736662528 n

„Инвестициите в образованието ще допринесат за просперитет и развитие на България”, подчерта на свой ред кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Асим Адемов. Той отбеляза, че почти 2 години е имал възможността да е член на Европейския парламент, в които се е убедил, че страната ни е авторитен и уважаван партньор. Ние имаме уважаван министър-председател Бойко Борисов, изключително успешен еврокомисар Мария Габриел и евродепутатите от ГЕРБ", каза още Адемов.
Той добави, че заедно с колегите му от ГЕРБ в Европарламента са постигнати много добри резултати.
„Правителството издигна като основен приоритет образованието. Огромно е удовлетворението ми, че този приоритет не е само на думи, а на дела. Освен това постигнахме увеличаване на заплатите на учителите с 35 %, върнахме хиляди деца в училище. Това се прави не за да фаворизираме учителите, а защото ако искаме да просперираме, затова трябва да инвестираме в образованието, защото само така ще сме успешни", каза Адемов.

В учебното заведение в Разлог те се срещнаха с директора инж. Иван Авармов и възпитаници на учебното заведение, които тази година ще бъдат абитуриенти. Те обясниха на Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати, че заради доброто образование, което получават в учебното заведение - ще имат възможността да излязат от него не само с дипломи за средно образование и с конкретни професии, но и с категориите B, C и TKT.

Директорът на училището инж. Аврамов от своя страна заяви, че благодарение на 1.3 млн.лв., отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж" - материалната база на професионалната гимназия е била значително подобрена, което е осигурило по-добри условия за провеждане на учебните занятия. Освен това с помощта на общината и европейската солидарност е извършено разширяване и модернизиране на автопарка. "Определено има смисъл в реформата, която бе извършена по отношение професионалното образование и дуалното обучение. Тя ни дава възможност да обучаваме кадри, които са ни необходими за селското стопанство", каза още инж. Аврамов. Той добави, че в гимназията се изпълняват редица европейски проекти и учебното заведение участва в много програми, една от които е Еразъм +, по която от години изпращат ученици за обучение в различни италиански градове.

Директорът на професионалната гимназия добави, че за първа година в училището е била разкрита специалност "Оператор на металорежещи машини", по която се обучават 13 ученици. "За целта бяха закупени и специални машини, на които да се обучава учениците", отбеляза инж. Аврамов.
Специална среща гостите на училището направиха с дванадесетокласника Джемал Шемев, който е републикански шампион в категория "Млад фермер" на различни състезания, провели се на няколко места в страната. Други възпитаници на професионалната гимназия пък демонстрираха наученото през годините, показвайки своите умения за работа с трактори, автомобилен симулатор, струг и фреза с програмно управление и други.

Отговорното отношение към поетите ангажименти и тяхната изпълнимост, както и завоюваният авторитет на България сред европейските партньори, са все приемущества на кандидатите на ГЕРБ-СДС.
Топлата среща на младите хора и учителите от Професионалната гимназия по механизация и селско стопанство показва на дело, че ГЕРБ-СДС работи и ще продължава да работи за младите хора, за образованието, за просперитета на България и Европейския съюз.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.