неделя, 20 септември 2020

Сдружение „Младежки инициативи” стартира информационна кампания „Заедно срещу хазартната зависимост“, финансирана от Министерството на младежта и спорта

Автор
Петък, 24 Юли 2020 09:40

Сдружение „Младежки инициативи” стартира информационна кампания „Заедно срещу хазартната зависимост“, финансирана от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година на Министерството на младежта и спорта, Договор №25-00-50/26.06.2020 г.
„Целта ни е да информираме преките и косвени целеви групи за опасностите, които крие хазартната зависимост и начините за нейното разпознаване. Семейната превенция е ключова за преодоляване на проблема, докато е още в начална фаза. Наблюденията ни са в посока на това, че в семейна среда рядко се говори за подобни проблеми, а роднините на младите хора рядко разпознават промените в емоционалното състояние на техните деца, когато те са в ранен етап. Това обаче често се оказва ключов фактор за преодоляване на проблема и на негативните последици”, коментира председателят на Сдружението Денис Везирски.
Кампанията ще се осъществи през целия срок на проекта до края на месец септември, като периодично участниците в проекта и екипа му ще разпространят подготвеният от сдружението информационен флаер.
„Ние вярваме, че информираността на младите хора и техните близки за симтомите, причините за хазартната зависимост, е първата крачка за справянето с този проблем”, смятат от \Сдружение „Младежки инициативи”.
ИК флаер

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.