сряда, 12 август 2020

Сдружение „Младежки инициативи” – Благоевград стартира проект „Заедно срещу зависимостите 2020”, финансиран от Министерството на младежта и спорта

Автор
Сряда, 08 Юли 2020 16:41

Сдружение „Младежки инициативи” – Благоевград стартира дейностите по проект „Заедно срещу зависимостите 2020”, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година на Министерството на младежта и спорта, Договор №25-00-50/26.06.2020 г.
Тази година акцент в националната програма е поставен на превенцията на хазартната зависимост сред младите хора.
Проектът на сдружението има за цел да изгради умения за социално отговорно поведение на младежите от целевата група - младежи на възраст от 15 до 29 години. „Предвидили сме различни инициативи, които да повиши знанията на младите хора за хазартната зависимост, причините за нейното развитие, мерките за нейното успешно лечение. През последните три години, инициативите на сдружението са представени и подкрепени от различни държавни институции и организации, като Министерството на младежта и спорта, Община Благоевград, Държавната агенция за закрила на детето, Българския младежки Червен кръст и други”, коментира председателят на организацията Денис Везирски.
Той подчерта, че проблемът със зависимостите е сериозен и инициативите, които Сдружение „Младежки инициативи“ предвижда да изпълни чрез настоящата Програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 г. и проекта ще допринесат за информираността на обществото за разпознаване на симптомите на различните зависимости, причините за тяхното развитие, както и за ефективни начини за лечение.
Проектът е с продължителност четири месеца и са предвидени следните дейности:
- Обучение „Хазартно пристрастяване – капанът на мисълта”
- Спортен празник „Спортувай – бъди НЕзависим” с футболен турнир
- Предоставяне на психологически консултации
- Информационна кампания „Заедно срещу хазартната зависимост”
- Фотоконкурс на тема „Излез навън”
„Изпълнението на целите е обвързано с логическата последователност на дейностите и вярваме, че с тяхното изпълнение ще подобрим качеството на живот и средата на младите хора чрез социално отговорно поведение и превенция на хазартна зависимост. Във Фейсбук страницата ни ще публикуваме информация за всички предстоящи дейности. Очаква ме всички, които са съпричастни и искат да помогнат за решаването на този проблем да се включат в нашите инициативи”, каза още Денис Везирски.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.