петък, 29 май 2020

20 години управление на Нуредин Кафелов и Якоруда затъва все повече без всякакво развитие

Автор
Събота, 09 Ноември 2019 13:28

Още невстъпил в длъжност и недолюбвания от жителите на Якоруда и околните села кмет Нуредин Кафелов създава проблеми на онези, които по незнайни причини не са му удобни, или просто обича да показва власт.  Но уви, не власт, която да гради, да създава работни места, инвестиции или да води до инвестиции, а такава граничеща с откровени репресии.

На редакционната ни поща пристигна писмо, в което жители на Якоруда се оплакват, от това, че са подложени на необосновани преследвания, заповеди и забрани, които ги ограничават и създават напрежение и проблеми. Пример - само ден, след като са стоварени дърва за огрев пред домът на хора от  Якоруда, преди да имат каквото и да е време да ги обработят /нарежат, нацепят/ и приберат, незабавно са "респектирани" със заповед да бъдат премахнати, без значение, че това изисква 1. технологично време, и 2. човешко и лоялно отношение от страна на общинската управа в Якоруда. А такова няма.

Кметът Нуредин Кафелов известен с незачитането на нормалните човешки отношения, и дори законови норми, за пореден път показва, как се управлява с репресии, заплахи, натиск и липса на уважение.  В Якоруда не се говори за открити работни места, инвестиции, подобряване на градската среда. Развитието на общината е спряло някъде в средата на миналия век, и това принуждава много хора да правят вътрешна миграци - отиват към съседните общини Белица и Разлог. Десетки млади семейства за последната година намериха препитание в Белица, където темповете на развитие са във всяко отношение - работа, социална сфера, отлична градска среда и инфраструктура. 

И докато вместо да търси начин да работи за Якоруда и хората развивайки населените места, управлява репресивно Нуредин Кафелов все по - упорито ще завлича общината към дъното на всякакви класации - стара инфраструктура, местен феодализъм и назначения на свои  хора, липса на работа, и никаква алтернатива за хората.
Затова все повече жители на Якоруда завиждат на бързото развитие на община Белица, която допреди 4-5 години бе с над 50% безработица, а сега се изпълняват отлично секторни политики, които подобряват живота на хората.

 

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0

People in this conversation

Load Previous Comments
 • Guest - Ахмед

  Не го коментирайте,той е болен,.......не мога да го нарека човек.Кмет станал със заплахи,пари,назначен от Доган,по скоро натрапен!Гнус отвратителна!Къде е кмета на Белица,къде си ти бе отврат?Той се състезава честно и почтено,а ти си натрапник!

  0 Like Short URL:
 • Guest - Айше

  4070 бюлети с номер 55. Това какво ви говори? От заплахи ли е този резултат или от факта, че хората не искат Нуредин за кмет? И какво е разрушил бе... то държавата е разрушена столицата тъне в мизерия и боклуци вие какво искате от човека? Сама птичка пролет не прави... И какво е направил Ради... това, което в Якоруда отдавна е направено... 20 години Евромода... Цеха за маслини... Откриване на институции..Сумати ремонти на пътища и административни сгради изело се забравило се..а Ради да вземе да си стегне бабечкото село не само да снима една асвалтирана улица. Стига му мръсотиите в ромската махала ?

  0 Like Short URL:
 • Guest - Някоя

  Айше , вие сама го казахте "преди 20 години " , а сега кажете със какво е мръднала Якоруда за 20 години, че на мен не ми стана ясно ?!?! Идете и се гръмнете такива слепи продажници на тоя изедник ! Никой нема остане в таа Якоруда от таквия като него , напъниха си гушкити , та и не им стига ! Това го нема никъде !!! Па и сте нагли "изело се заборило се " е та като не е мръднал от 20 години , кее нече се заборее ???? Е няма такава държава! ?????

  0 Like Short URL:
 • Guest - Неизвестен

  Човека е стъпил в длъжност какви са тежи лъжи.Интересно ми е само защо Ваня,която уж много обичала Якоруда защо не се е явила там?
  Да не говорим за Белица защото и там има хора и то много които не харесват Ревански,в интернет се отбелязват само постиженията му,но не и провалите!

  0 Like Short URL:
 • Guest - Али

  Това е самата истина

  0 Like Short URL:
 • Guest - Али

  Знаете ли колко хора ходеха предизборни от страх, ходят и кълнът. Но спокойно, и те ще свият нозете. Нищо не се направи. Но най голяма болка на Чавдаре е Ревански. Защото е млад, кадърен и работи. Хората си отвориха очи, видяха че може

  0 Like Short URL:
 • Guest - Али

  Хора не виждате ли че ни слагат цензура, защото говорим за Чавдар. За боклуците около него. Спряха коментарите за всички сайтове

  0 Like Short URL:
 • Guest - Ибрахим

  Нуредине па да сложа газ до газ жена ти и балдъзати да го полата в дупетата. Или предпочиташ малката Ферденце да поклата а?

  0 Like Short URL:
 • Guest - Есуф

  Па кви свирчоци врътка неговата Ферденце, и как хубаво я лашках в газлето.

  0 Like Short URL:
 • Guest - Мустафа

  За голямо съжаление хората са наплашени. За това и Ваньо Трантин да издигне ДПС пак ще спечели. Надявам се от младите някои да има смелост да св противопостави на тези безчинства.. но надали

  0 Like Short URL:

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.