събота, 16 януари 2021

Медицински сестри от училища и детски градини в Гоце Делчев на първа линия в помощ на колегите си в борбата с COVID19

Автор
Четвъртък, 14 Май 2020 14:00

От днес четири медицински сестри от училищното и детско здравеопазване в община Гоце Делчев са на първа линия в борбата с COVID – 19 в помощ на своите колеги от инфекциозното отделение на МБАЛ "Иван Скендеров". Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита и всичко необходимо за безопасни условия на труд.

В продължение на три месеца медицинските специалисти, работещи в детските ясли, детски градини и здравни кабинети в училищата на територията на община Гоце Делче в бяха включени и работиха по график във Временния здравен пункт ГКПП „Илинден“, разкрит със заповед на министъра на здравеопазването, както и в разкрития специализиран кабинет в борбата с COVID – 19 в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев.
Осигуряването на специалисти, които да работят в условията на епидемия е сериозен проблем не само за региона на Гоце Делчев. Много от медицинските специалисти не желаят да поемат такъв риск, въпреки нуждите.
Община Гоце Делчев активно подпомагаше по всякакъв възможен начин дейността на РЗИ – Благоевград и общинската болница от началото на кризисната ситуация и ще продължи да го прави и занапред.

Искрена признателност за проявената отговорност и хуманност в изпълнение на служебните задължения отправи кметът на Гоце Делчев Владимир Москов:

"Изказваме благодарност на ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“, на лекарите, медицинските сестри и санитари, и особено на тези, работещи в инфекциозното отделение за тяхното отговорно отношение и грижите им за болните в сложната епидемична обстановка"!
Moskov

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2021 Pirin Info. All Rights Reserved.