петък, 29 май 2020

ЧЕТИРИМА СТИПЕНДИАНТИ ОТ ОБЩИНА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗАМИНАВАТ ЗА КОСМИЧЕСКИ ЛАГЕР В ТУРЦИЯ

Автор
Петък, 21 Юни 2019 15:55

Четири стипендии за участие в международен космически лагер Space Camp Turkey предоставиха Община Гоце Делчев и Центърът за творческо обучение, в конкурс за есе или видео есе. За стипендиите кандидатстваха ученици на възраст между 9 и 15 години от Община Гоце Делчев с интереси в науката и технологиите, които владеят английски език, тъй като обучението ще се осъществява само на английски.

Стипендиантите за 2019 г. на Община Гоце Делчев са:
Александра Цанова, Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методии”
Антъни Атанасов, Първо ОУ “Св. св. Кирил и Методии”
Анна – Мария Чобанова ПМГ „Яне Сандански“
Катерина Кръстилова, ПМГ “Яне Сандански”

Четиримата ученици, получиха официално своите удостоверения за участие в космическия лагер от кмета на общината Владимир Москов в присъствието на представители на Центъра за творческо обучение. Като допълнителен подарък всеки ученик получи и книгата за Гоце Делчев, издадена по поръчка на общината.
Автори на темите за есета за 2019 г. са младежи, преминали през космическия лагер и спечелили медал за България. Темите по които се състезаваха децата от града бяха:
Тема 1: Промени ли НАСА света за 60 години?
Тема 2: Екзопланетите - Нови светове
Тема 3: Изненада! Аз съм извънземно!
Конкурсът се провежда за втора поредна година в рамките на сформираното през 2018 г. сътрудничество между Община Гоце Делчев и Центъра за творческо обучение в областта на образованието,а стипендията покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата. Тази година в космическия лагер участват ученици от България, Гърция, Турция, Русия, Италия, Испания, Пакистан, Китай, САЩ и други.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.