вторник, 11 август 2020

Атракционното влакче между Никополис ад Нестум и село Огняново - чудесна възможност за опознавателен тур за туристи и гости на община Гърмен

Автор
Понеделник, 06 Юли 2020 11:52

В движение е атракционното влакче между късноантичния римски град Никополис ад Нестум и село Огняново, съобщиха от община Гърмен. Маршрутното разписание е съобразено със заповедта на здравните власти от 23 юни, съгласно която носенето на маски е задължително. Атракционното влакче се движи всеки ден между 10.00 и 18.00 часа. Общата дължина на трасето, по което се движи атракциона е 9 км. Към момента, туристическото возило се радва на много голям интерес и то предимно от деца, а цените за неговото ползване, както за малките, така и за възрастните, са символични, информират от община Гърмен.

Никополис ад Нестум е един от малкото запазени антични градове в България и единствен в Родопите от периода на римското владичество на Балканите. Основан е през 106 г от римския император Траян, в чест на победата му над даките. Наречен е "Град на победата при Места". Обявен е за археологически и архитектурен паметник от античността и средновековието.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.