събота, 16 януари 2021

Дарител на първа линия. Поредно дарение на депутатът Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Високотехнологичен апарат за PCR тестове получиха медиците в МБАЛ

Автор
Сряда, 13 Май 2020 15:58

Поредно дарение на депутатът Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Високотехнологичен апарат за PCR тестове получиха медиците в болничното заведение.

Към апарата се включва и оборудване от 200 PCR теста. Високотехнологичната апаратура е същата като тази, която Пеевски дари преди няколко седмици на „Пирогов“ и на практика показва дали в изследвания материал има наличие на COVID-19, буквално минути след старта на обработката.

С новото оборудване лечебното заведение в Благоевград ще има сигурността, че пробите се отчитат с абсолютна точност, при това в реално време, като с апаратурата ще се правят тестове за хората от целия регион.

Апаратът, оборудването и тестовете към него струват 98 700 лева, като бяха предадени вчера на болницата в Благоевград от кмета на Белица и основен координатор на даренията на Делян Пеевски в помощ на битката срещу COVID-19– Радослав Ревански, зам.-председателя на ПГ на ДПС Халил Летифов, областния председател на движението в Благоевград Ведат Хюсеин и тримата общински съветници от ДПС в града.

Шефът на Окръжна болница лично благодари на Пеевски за двата респиратора

Дарението беше прието от директора на болницата д-р Огнян Митев, началникът на РЗИ-Благоевград д-р Калоянов и директорът на онкоболницата в града д-р Георгиев, които благодариха на Делян Пеевски за жеста.

„Г-н Пеевски поздравява всички медици и хора от региона и ще остане на разположение да помага, с каквото е необходимо, както е правил и до сега. С това дарение той решава неотложни здравни проблеми и региона ще има много по-бързи резултати на тестове, с което ще се ускори локализирането на огнища на болестта, както и тяхното ограничаване“, заяви от своя стана Радослав Ревански, цитиран от ПиринПрес.

Това е поредно дарение на Делян Пеевски за болницата в Благоевград. Преди няколко седмици той дари респиратор, 8500 лева и предпазни средства за медиците в лечебното заведение.

мидшш ривнски

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2021 Pirin Info. All Rights Reserved.