събота, 30 май 2020

Карантината в Банско пада от 19.00 ч. на 31.03. реши министър Ананиев. Непоколебимите банскалии устояха с дух и вяра

Автор
Понеделник, 30 Март 2020 14:53

На сайта на Министерство на здравеопазването бе публикувана официална информация за отмяна на карантината в град Банско със Заповед № РД-01-166/30.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
Считано от утре (31 март), 19 часа, се отменя 14-дневната карантина в град Банско. Отменя се и забраната за влизане в и излизане от града. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед от днес. В Банско ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки, които важат за цялата страна.

През изминалите 14 дни хората от Банско показаха завиден стоицизъм, стриктно спазване на обявените мерки и грижа за живота и здравето на себе си, своите близки, и най-застрашените рискови групи. В нито един момент нямаше драстични нарушения на обявените ограничения за движение, или умишленото им неспазване. 
И не само това. Банскалии отново показаха на света, че са много задружни, и хора със завиден и непоклатим дух.
Всяка вечер със звън на църковните камбани и уникалните звънци от чардаците на къщите в града, банскалии казваха на света, че духът им е силен и са заедно и непоколебими в трудната ситуация. Всяка вечер в 19 ч. църковните камбани огласяха Банско в знак на вяра, упование и надежда.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.