сряда, 3 юни 2020

Ученици и учители от СУ “Св. св. Кирил и Методий в Белица с креативни инициативи с послание за Деня на Земята

Автор
Понеделник, 22 Април 2019 14:21
Ученици и учители от СУ “Св. св. Кирил и Методий в Белица с креативни инициативи с послание за Деня на Земята Община Белица

Днес 22 април по света се отбелязва Международният ден на Земята. Традиционно в честването се включват над половин милиард души от различни кътчета на планетата. В Международната инициатива се включиха и учениците от СУ “Св. св. Кирил и Методий „ град Белица. Първокласници и третокласници с ръководители Валя Чонкова и Мая Джембазка. превърнаха центъра на Белица в пъстрота и свежест от нарисувания и декориран от тях многообразен растителен свят.
Белица деца

Всички деца от първи до четвърти клас чрез цветни пана пресъздадоха красотата на Майката Земя с посланието „Да пазим и ценим нашият единствен общ дом Земята“. А в училището по-големите му възпитаници проведоха инициативата „Бонбони за смет“. Целта на тяхната инициатива е да се поощри възпитанието на разделното сметосъбиране. Бяха събрани големи количества хранителни и пластмасови отпадъци, а победители станаха учениците от 9 „б“ клас с ръководител Латинка Мраценкова, които предадоха най-много хартия.
Деня на Земята има за цел да подтикне хората да бъдат по- внимателни към крехката и уязвима околна среда на планетата Земя.
От нас зависи да съхраним природата за бъдните поколения !

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.