понеделник, 30 ноември 2020

С мисъл за здравето на деца и учители! Родители оборудваха с първата в страната озонираща камера СУ" Неофит Рилски" в Банско

Автор
Неделя, 22 Ноември 2020 17:11

Изключително полезно, функционално и много навременно, предвид сезона на всякакъв вид грипни вируси дарение направиха представители на обществения съвет към СУ "Неофит Рилски" в гр. Банско.
На входа на учебното заведение е монтирана специална озонираща камера с озон генератор, която окислява и елиминира вируси и бактерии. Според някои от спецификациите, ще минимизира под един процент възможността от зараза с коронавирус.
Съоражението е с висок клас показател за обезопасяване на въздух и околна среда и е отлична възможност да се създаде наистина здравословна среда за учениците и учителите от средното училище в Банско. 
Озонираща камера в учебно заведение се поставя за първи път в страната, и жестът на дарителите - Кристина Обецанова и Весела Манолова представлява наистина значим принос за грижата за децата в учебната среда. 
Съоражението е напълно автоматизирано, като за престой от пет секунди специален озон генератор освобождава озон в ниска концентрация, унищожавайки вируси и бактерии.
Родителите на ученици от СУ "Неофит Рилски" в Банско ще получат подробна информация за спецификата на камерата, начин на работа, ефект, функционалност и др.
Предстои да бъде направен и анализ след определено време за постигнатия ефект от работата на камерата, но в допълнение с поставените от община Банско термокамери за измерване на температурите е чудесен начин да се осигури
максимална грижа за здравето на ученици и учители, и то особено важно - в сезон, когато не само коронавирус, но и и голям брой грипни щамове се разнасят на места, където голям брой хора, каквото е едно училище.

Новата придобивка създава възможност за превенция, което пък е полезен фактор за това децата да бъдат здрави, да могат да посещават учебни занятия присъствено, което е изключително важно, както за учебния процес така и за тяхната социализация.
 Кристина Обецанова, секретар на обществения съвет в училището и един от дарителите на озоониращата камера сподели, че водещ показател е именно здравето на децата, създаване на чиста среда, и възможност да се предпазят от сезонните вируси, които са така упорити през есенно-зимния сезон.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.