неделя, 20 септември 2020

Кметът на Банско Иван Кадев участва заедно със секретаря на общината Иван Докторов в престижен международен форум - „Интербалкански център за туризъм и сътрудничество“

Автор
Понеделник, 03 Август 2020 13:46

В гр. Урануполи на специално събитие, в периода 31 юли - 2 август, община Аристотели (Халкидики, Гърция) представи своята инициатива за създаване на „Интербалкански център за туризъм и сътрудничество“.

Инициативата е подкрепена от заместник-министъра на Гърция за Македония и Тракия и има за цел да подпомогне устойчивото развитие на културни и туристически връзки между общините от държави от Балканския регион. Амбицията на организаторите е създаване на контакти с общини от България, Румъния, Словения, Сърбия и Хърватия, като постепенно мрежата се разшири.

Участие в събитието от страна на българските местни власти взе кметът на община Банско, г-н Иван Кадев, който подкрепи инициативата. Във форума се включи и секретарят на община Банско г-н Иван Докторов.

Поради ситуацията с разпространение на коронавируса, местните власти от останалите страни не участваха в събитието, като бяха представлявани от техните дипломатически представителства.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.