вторник, 11 август 2020

Работна среща на ръководството на община Банско за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса

Автор
Вторник, 28 Юли 2020 15:47

Кметът на община Банско Иван Кадев, заедно с екипа си, проведе работна среща с народния представител в 44-то Народно събрание Александър Мацурев. В дискусията бяха обсъдени възможности за бъдещо финансиране по европейски фондове и програми.
Разгледани бяха исканията на Община Банско за финансово подпомагане за преодоляване на последиците от кризата с коронавируса. 

Утре 29.07. представители на туристическия бизнес в Банско ще се срещнат в София с министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. На срещата ще бъдат обсъдени вариантите за подпомагане от страна на държавата на туристическия бранш в Банско - eдинственият град,който бе карантиниран напълно за срок от две седмици през март тази година.
По последни данни на РЗИ, в община Банско няма новорегистрирани случаи на заразени с коронавирус.
Здравните власти потвърждават официално информацията, че всички туристически обекти на територията на Банско, които са проверени и отворени за посетители през лятото, отговарят напълно на санитарните и хигиенни изисквания. 
В условията на пандемия и последваща криза, която се отрази сериозно във всички сектори - туризъм, търговия, услуги ръководството на община Банско положи немалко усилия в далновидно управление на средства, за да бъдат обезпечени всички сфери на социалния живот, инфраструктура и др.
Търсят се индиректни методи за подпомагане на бизнеса, но е  необходима намесата на държавата за осигуряване на навременна и адекватна помощ. 


Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.