вторник, 11 август 2020

С впечатляващо младата пианистка от Банско Александра Полежанова спечели два медала от музикален конкурс

Автор
Сряда, 08 Юли 2020 09:13

Младата пианистка от Банско Александра Полежанова впечатли по незабравим начин жури и публика на провелият се в продължение на три дни във Велико Търново Международен конкурс за  вокална и инструментална музика „Звукът на времето”. Александра беше единственият музикант, който взе участие и в двата раздела на конкурса – за вокални изпълнители и с класическо пиано при инструменталистите. 

Тя е изпълнител, който дава душа на всяко свое изпълнение, и с много емоция и фин усет завладява своята публика.  Съревнованието е включено в културния календар на Министерство на културата и се проведе под патронажа на Цвета Караянчева – председател на Народното събрание и на кмета на старата столица Даниел Панов. В конкурса при равни условия и изисквания се състезават ученици от музикални училища и възпитаници на читалищни школи.

Александра беше единственият музикант, който взе участие и в двата раздела на конкурса – за вокални изпълнители и с класическо пиано при инструменталистите.

В изключително сериозна конкуренция тя спечели бронзов медал с изпълнение на творби на Лудвиг ван Бетовен и Андрей Стоянов. Високата оценка е дадена от авторитетно жури, председателствано от проф. Борислава Танева.

Международното жури при вокалистите, ръководено от Маргарита Хранова, присъди на Александра сребърен медал. Наградата е изненадващо висока, тъй като, за разлика от пианото, на което тя свири повече от 10 години, с пеене се занимава едва от година.
107163408 3425581994152587 4432123708202432577 o

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.