сряда, 12 август 2020

Хора на изкуството в кампания за чиста околна среда: Art Against Plastic/Изкуство срещу пластмаса

Автор
Вторник, 07 Юли 2020 09:53

Артисти, художници и всякакви хора на изкуството обединени от каузата за чиста околна среда се организират и провеждат събития по почистване от вредни отпадъци и пластмаси на различни места в страната. Каузата им се нарича Art Against Plastic/Изкуство срещу пластмаса ! Събитието, което организират - „Всеки по чувал!“ се провежда днес в Банско!

Районът на почистване е от терена зад Автогара Банско, до едно нерегламентирано сметище, което се намира до река Глазне посока Баня, до което има черен път. Там освен строителни отпадъци са изхвърляни и доста найлон, сезали и други производни на петрола продукти! За всеки участник е предвиден подарък маска за лице с логото на кампанията: "Изкуство срещу пластмаса"! !За най-активните ще има тениски и декоративни керамични вази от Art Against Plastic/ Изкуство срещу пластмаса.

Един от организаторите Константин Бонев, който по професия е керамик, а по душа любител на чистата природа и околна среда и приема и като лична мисия това - всеки от нас с каквото и колкото може да се включи в кампании по почистване на строителни отпадъци и пластмаси, които са трудно разградими Константин Бонев обяви, че идеята на начинанието е именно включване на доброволци по места от цялата страна, в съответния район, където се почиства, за да може да бъде изчистен голям район, и спасена природата.

"Чистим пластмаса и строителни отпадъци, защото са трудно разградими, и вредното им въздействие е изключително дълготрайно и опасно", коментира той. И призова за днешната акция участниците да се съобразят и носят със себе си само бутилки за многократна употреба за питейна вода, за да не се изхвърлят, което обезмисля и самата акция. Организаторите от "Изкуство срещу пластмаса" предоставят на всеки участник чували и ръкавици, като доброволците сами могат да преценят, колко време да участват, според време, сили и възможности.

Началото на акцията :"Всеки по чувал", организирана от инциативата "Изкуство срещу пластмаса" бе дадено днес в -10.00 и продължава и в този момент, поне до към 16.00.
В помощ на тази кампания "Изкуство срещу пластмаса" се включват с финансиране за закупуване на материали, чували, ръкавици и др. и фирми, които подпомагат значително дейността на доброволците.
Очаква се днес в акцията в Банско да се включат десетки жители на целият регион от Банско, Баня и др. населени места. Организаторите призовават за спазване на противоепидемичните мерки.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.