четвъртък, 9 юли 2020

Днес беше дадено начало на изграждането на недостроената част на улица „Найден Геров“ в Банско. МРРБ Петя Аврамова обеща съдействие за други инфраструктурни проекти на общината

Автор
Вторник, 30 Юни 2020 18:41

Днес в Банско бе даден старт на изключително важен инфраструктурен проект, финансиране за който размер на 1 лн лв Министерски съвет е отпуснал още през 2018 - та година.

На събитието присъства министърът на регионалното развитие и благостройството Петя Аврамова, която обяви, че е изключително доволна да приеме поканата на кметът на Банско Иван Кадев и народния представител Александър Мацурев, за да присъства на стартът на изграждането на околовръстен път на Банско. Кметът на община Банско Иван Кадев, депутатът Александър Мацурев и изпълнителят на строителството Любомир Галчев направиха символичната първа копка на обекта, който трябва да бъде изпълнен до края на 2020 година.
3 2С реализиране на проекта се цели обособяване на околовръстен път в южната част на гр.Банско, който да извежда транзитно преминаващото движение извън града.

Довършването на ул. „Найден Геров” в значителна степен ще се облекчи движението на територията на града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се подобри отводняване на улицата.

С изграждането на частта улицата в участъка от ул.”Солун” до ул.”Цар Симеон” ще се осигури и бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на Банско, до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт, а това ще намали трафика по вътрешните улици на града, които са силно натоварени през зимните месеци.

Дължината на участъка е 1230 м. В момента пътят е покрит с трошенокаменна настилка. Отводняването на улицата е незадоволително. Осъществява се чрез дъждоприемни шахти, които на места са запушени или са по-високи от нивото на настилката, което не позволява отвеждането на водите бързо от пътното платно.
За обекта е издадено разрешение за строеж. Необходимата сума за изграждане на на улицата е 1 193 239 лв., като средствата в размер на 1 млн.лв. са осигурени с Постановление №165/07,08,2018 г. на МС на Р България. След провеждане на процедура по ЗОП за изпълнител на строително-монтажните работи е избрана фирмата „Галчев инженеринг”ЕООД.
3Преди тържествената първа копка, министър Аврамова проведе работна среща с кмета Иван Кадев и неговия екип, на която бяха обсъдени инфраструктурните проекти, които Община Банско е заинтересована да изпълни. Министър Петя Аврамова се ангажира да осигури за финансирането на довеждащия водопровод от местността Караманица до Банско както и да съдейства за изпълнението на всички инфраструктурни и други инвестиционни проекти.
5 3

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.