неделя, 9 август 2020

Детските градини в Банско ще отворят на 26.05. вторник

Автор
Четвъртък, 21 Май 2020 09:16

Въз основа Заповед № РД-01-270/19.05.2020 г. на министъра на здравеопазването, Община Банско съобщава, че се възобновява приемът в детските градини и ясли на територията на гр.Банско, гр.Добринище и с.Места. Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май, вторник. Приемът на децата ще бъде възможен само след писмено изразено информирано съгласие от родителите.

Сградите и дворовете на детските градини и ясли в общината са подготвени – ремонтирани, почистени и дезинфекцирани. Осигурени са лични предпазни средства за персонала и препарати за периодична дезинфекция на помещенията. Където е възможно, ще бъдат отворени допълнителни входове, за да се избегне струпването на деца и родители.

Грижата за здравето на децата е от първостепенно значение за общинските власти и поради това няма да бъдат допускани компромиси. За да бъдат запазени децата ни, е наложително стриктното спазване на противоепидемичните мерки и санитарните предписания.

Приемът на децата сутрин ще бъде след задължителни общ преглед за здравословното състояние и измерване на температурата. Поради това е необходимо родителите да предвиждат достатъчно време, тъй като приемането на децата в градините и яслите ще става по-бавно от обичайното. Децата във видимо неразположение и със симптоми за влошено здраве, ще бъдат връщани.

Родителите няма да бъдат допускани в детските градини, ако не носят лични защитни маски за лице.

"Апелираме към родителите, които имат възможност, да продължат да гледат децата си вкъщи", съобщават още от община Банско.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.