събота, 5 декември 2020

ВРЕМЕННОТО СБОГУВАНЕ & FAREWELL

Автор
Събота, 21 Март 2020 10:56

Драги съграждани-англичани, тия дни осъмваме в Банско без вашето присъствие, без уличните разговори между нас – на калпав български и лош английски.

Дойде опасно време, което ни раздели. В последно време Банско са напуснали 342 английски туристи. И ние искахме престоят на туристите тук да продължи, защото Банско е световно известен курорт и спортен център. И ние губим от вашето отсъствие – губим приятелства, губим контакти, губим приходи.
Въведената над града ни карантина учуди и самите нас. И ние бяхме неподготвени за една заплаха, каквато не познавахме от края на Втората световна война.
Нашата община направи каквото беше по силите й да направи това кризисно време по-търпимо. Нашият приятел Джеймс Хюс беше в основата на организацията за отпътуването на британските туристи. Пред последната седмица осигурихме подслон и храна за над 100 англичани. Разбира се, помогнахме и на много руски, украински и други чуждестранни гости.
Ние, банскалии, сме твърди и трудно завързваме приятелства. Но когато го направим, то е докато над Пирина изгрява слънцето.
Сбогуването на Банско с „неговите“ англичани е временно. Скоро ще изпием по една нашенска ракия за здраве заедно.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.