сряда, 3 юни 2020

Кметът на Банско Иван Кадев : "Ще работим в диалог и партньорство с туристическия бранш и бизнеса в Банско". Предстоят разговори за връщане на туристическия колеж в града

Автор
Петък, 08 Ноември 2019 17:45

Кметът на Банско Иван Кадев обсъди днес с представители на ресорни институции хода на подготовката на Банско за предстоящия зимен сезон. Заедно с министърът на туризма Николина Ангелкова той дискутира мерките за обществен ред, безопасност и сигурност, и други важни аспекти от съпътстващите около организацията дейности.
След срещата кметът Иван Кадев коментира:

"Наясно сме с това, което ни предстои. Още днес се запознах с основните проблеми, които предстоят за решаване в много кратки срокове. Те са свързани с работата на администрацията, взаимодействието с браншовите организация, с бизнеса и с общинските предприятия, които имат своите проблеми и  се надявам следващата седмица да започнем тяхното разрешаване. 
Ще имаме добър диалог със всички браншови организации, туристическия бизнес е водещ в община Банско ще отдадем необходимото за развитие на бранша. От гледна точка на отчетения спад на туристическия бранш е в броя на нощувките, а иначе има ръст, като брой на посетители чужди и български граждани.
След анализите, които се правят и в момента ще бъдат изготвени съответните изводи и взети управленски решения.

Ще направим всичко възможно за най-добър диалог с туристическия отрасъл, но няма да делим бизнеса на браншове, с  всяка една от браншовите организации, ще има разговори, ще се запознаем с техните предложения и ще направим всичко възможно да отговорим на това предизвикателство да се подобрят качеството и услугите в туристическия бранш.

"Имаме надеждата и увереността, че тук в Банско трябва да се върне туристическия колеж, което да допринесе за това да има подготвени кадри за туристическия  бранш, и оттам да се повиши и продукта на предлаганите туристически услуги. Водени са такива засега неофициални разговори, предстои официализиране и документиране на бъдещите намерения"

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.