сряда, 3 юни 2020

Министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Банско Иван Кадев и представители на институциите проведоха среща за готовността на курорта за предстоящия зимен сезон

Автор
Петък, 08 Ноември 2019 17:20

Днес министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на КЗП Димитър Маргаригов, представители на РСПБЗН, РУ на МВР Банско, ДВСК, РЗИ и кметът на община Банско Иван Кадев проведоха съвместна среща по повод подготовката за предстоящия зимен сезон.
"Всички контролни органи са в готовност, отново МВР ще има съвместни екипи с гръцки и румънски полицаи, за да ссе осигури сигурността и реда в курорта. Предвижда се  още в близките дни съвместно с КЗП да бъдат извършени проверки по отношение местата за настаняване и ски пистите. След срещата министър Ангелкова каза още:

"Имаме пълната подкрепа на кмета Иван Кадев, и аз поздравявам усилията на общината за превръщането на Банско в целогодишна туристическа дестинция. От юни до септември в Банско тази година са дошли над 70 000 или туристи илисе отчита ръст от 17 %.

Относно изборът на нашите сънародници да почиват в родни курорти, министърът на туризма Николина Ангелков каза в Банско днес:

"Все повече българи избират България, като дестинация за почивка- отчитаме 7 % процента ръст от януари до септември. За предстоящия зимен сезон очакваме около 60 % от туристите в Банско да бъдат от съседните страни - Гърция, Северна Македония, Румъния и Турция, както и туристи от Великобритания, Германия, Израел и Унгария.

Въвеждането на и стемата ЕСТИ /Единна система за туристическа информация / бе сред основните акценти на срещата днес в Банско. Министър Ангелкова обяви, че над 990 места за настаняване от община Банско са вписани в системата, до края на седмицата още 120 места за подали заявки за регистрация, и изрази похвала от отличната координация с кметът Кадев / макар и в самото начало на встъпването му в длъжност/ и диалог и добра съвместна работа с туристическите субекти. 
Представители на бизнеса подчертаха, че се надяват на по-добър сезон от миналогодишния, когато са отчели спад сравним с последните 10 години, и обявиха, че на този етап най-много резервации има за предстоящите коледно - новогодишни празници.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.