сряда, 3 юни 2020

Новият кмет на Банско Иван Кадев, кметът на Добринище и общинските съветници положиха клетва

Автор
Петък, 08 Ноември 2019 09:21

В присъствието на Негово Виоскопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим новият кмет на община Банско Иван Кадев положи клетва и официално встъпи в длъжност. Заедно с него се закле и новоизбрания кмет на град Добринище Петър Галчев и на село Филипово Фаим Мехмед. Церемонията бе открита от зам.областният управител Иван Стоянов, който пожела успех
на кметовете и общински съветници, и подари на новият градоначалник на Банско гравирана клетва, която полжи при встъпването си в длъжност, като знак, за поетите отговорности към жителите на община Банско. На церемонията присъства и народния представител Александър Мацурев.
Кадев и митрополит"Приемам с огромно уважение и с чувство за дълг волята на съгражданите ни. Искам да ги уверя, че ще дам най-доброто от себе си и ще направя всичко възможно, за да постигнем основната цел на всяко демократично управление – подобряване качеството на живот на хората. Ще се стремя с действията си да отговаря на справедливите очаквания на гражданите, да зачитам техните права и обществения интерес. Обещах и неотклонно ще следвам дадената дума да бъда кмет на всички жители на община Банско",  каза в първото си слово след, като положи клетва новоизбрания кмет на община Банско Иван Кадев.
При предаването на властта от предшественика му Георги Икономов Кадев получи от него символичен ключ на общината, с които Икономов обяви, че предава и отговорностите за развитието на една от най-добрите български общини.

Клетва положиха и новоизраните общински съветници, в отсъствието на Евгения Тренчева от ПП ГЕРБ. Неврокопският Митрополит се обърна към всички, призовавайки ги да пазят духовността в Банско, както са правили всички преди тях, да работят в единение и с мисъл за благото и добруването на хората.
След церемонията по подписването на клетвените декларации се проведе и избор за председател на общинския съвет. Гласува се с таен вот, като единствената номинация бе на Димитър Русков от "Сдружение Бъдеще за Банско". С 15гласа "ЗА" и една отчетена невалидна бюлетина Димитър Русков бе избран за новия председател на Обс Банско.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.