четвъртък, 9 юли 2020

Неврокопският митрополит Серафим гост на откриването на учебната година по вероучение в Банско. Тази година се включват ученици от 4 училища от общината

Автор
Петък, 18 Октомври 2019 10:38

Днес в църквата „Св. Троица", в Банско ще бъде открита новата учебна година по вероучение . Религия ще изучават учениците от начално училище „Св. Паисий Хилендарски", СОУ „Неофит Рилски" в гр. Банско, ПГЕЕ - Банско  и ученици от СОУ „Климент Охридски" в гр. Добринище. Техен преподавател ще бъде Марияна Думанова. За да благослови децата и им пожелае успех и много здраве и нови знания на откриването ще дойде и Негово Високо преосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.
991 ratio uchebna godinaИконом Георги Касапинов сподели, че ще се помоли Бог да отвори умовете на учениците, за да възприемат силата на Неговия свят закон и чрез вярата с успех да изучават добрите и полезни науки:

„Мили деца, почитайте, уважавайте и обичайте вашите учители, защото те ви дават най-ценното в живота - знанието. А Вие, скъпи учите­ли, Господ Иисус Христос да Ви дарява мъдрост и търпение, и нека светлината на любовта да огрява сърцата и на Вас, и на всички ученици, за да имаме безсмъртна надежда и по-голям успех в утрешните дни".
На днешния ден православната църква отбелязва деня на св. вмчца Злата Мъгленска и децата ще имат възможност да научат и за преданието на една от най-смелите българки от тъмните времена на османско владичество, която дала живота си, за да защити своята вяра.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.