събота, 30 май 2020

Пресечката на улица „Бяло море” и улица „Никола Вапцаров” в Банско става платена зона реши Обс

Автор
Четвъртък, 25 Април 2019 09:00

На редовната си сесия, Общинският съвет в Банско разгледа въпроси, свързани с образованието и развитието на децата в общината.
Съветниците актуализираха Списъка на защитените и средищните училища в България за учебната 2019-2020 година.
Общинският съвет гласува ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в село Места да запази статута си на защитено училище и средищно, като единственото в район Места, осигуряващо достъп до образование, с осигурена целодневна организация на учебния процес, столово хранене за всички ученици и собствен превоз.
Съветът актуализира и списъка на средищните и защитени детски градини в Република България, като запази статута на защитена детска градина „Слънце”, село Места, като единствена и най-близка детска градина за децата от района, с целодневна организация на задължително предучилищно обучение.
Бяха разгледани и отчетните доклади на читалищата на територията на община Банско.
Бе приета и Общинската програма за закрила на детето за 2019 година.
Общинският съвет отпусна финансови средства за фолклорна група „Пирински бисери”, с ръководител Йорданка Чорбаджийска, за заснемане на видеоклип.
Общинарите дадоха и зелена светлина за кандидатстването по проект „ Организиране на отдих с участие в курсове по избор за потребители на Защитени жилища от Община Банско”.
ОБС обособи нова Синя зона в града.
Съветниците гласуваха превръщането на участъка при пресечката на улица „Бяло море” и улица „Никола Вапцаров” в платена зона, поради безразборното паркиране на автомобили в този участък, което ограничава свободния достъп на живеещите в Старинния квартал с личните автомобили.
Бе приет и Годишния план за развитие на социалните услуги в Община Банско за 2020 година.

Напишете коментар

оставете коментар като гост

0
  • No comments found

 


 

 

© Copyright 2020 Pirin Info. All Rights Reserved.